Etusivu > hoidot > Yksityinen lääkäriasema aukeaa palvelusetelillä

Yksityinen lääkäriasema aukeaa palvelusetelillä

Monilla kunnilla on nykyään käytössä terveydenhuollon palveluseteli. Kunnallisesta terveydenhuollosta voi saada palvelusetelin, jolla pääsee yksityiselle lääkäriasemalle hoitoon. Lääkäriasema laskuttaa hinnastonsa mukaisesti ja ylijäävä osuus jää asiakkaan maksettavaksi.

Nyt on käynnissä kokeilu, joka jatkuu heinäkuun 2012 loppuun. Palveluseteleitä saa käyttää yksityisillä lääkäriasemilla hammashuollossa, psykoterapiassa ja tähystysten hankinnassa.

Palvelusetelin saa terveydenhuollosta, mikäli siellä todetaan hoidon tarve, mutta hoitoaikaa on vaikea löytää määräajassa. Jos potilas ei halua yksityiselle hoitoon, hän voi myös kieltäytyä. Hoidon saa aina kuitenkin määräajassa.

Palvelusetelin käytöstä voi olla monelle hyötyä:

  • Tähystysten hankinnassa eli kolonoskopiassa on kaupunginsairaalassa ollut pitkät odotusajat. Aikojen toivotaan lyhenevät setelikokeilun myötä.
  • Psykiatriaan tarkoitetulla setelillä lääkäriasemilta voi hankkia perhe- ja pariterapiaa, taideterapiaa ja lääkinnällisen kuntoutuksen palveluita.
  • Suun terveydenhuollossa on ollut käytössä maksusitoumuksilla hoidettu ostopalvelu, joka pyritään korvaamaan palveluseteleillä.
  • Yksityisellä lääkäriasemalla saatu hoito tulee asiakkaalle kalliimmaksi kuin julkinen terveydenhuolto. Jos kuitenkin valitsee palvelusetelin, saa hoitoa nopeammin ja pääsee valitsemaan lääkärin ja aseman itse. Yksityisten lääkäriasemien maine on myös julkisia sairaaloita parempi. Siksi ainakin ne, joilla tähän on varaa, luultavasti tarttuvat mahdollisuuteen.

hoidot

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.