Etusivu > turvallisuus > Teollisuuden kunnossapito ei olekaan erityisen vaarallista

Teollisuuden kunnossapito ei olekaan erityisen vaarallista

Kesäkuu 28, 2011

Vaarallisempaa lienee huono työergonomia ja suomalaisen stereotyyppiset elämäntavat

Teollisuuden kunnossapito on perinteisesti ollut ala, jossa sattuu paljon vakavia työtapaturmia. Viime vuosina turvallisuuteen on kuitenkin kiinnitetty niin paljon huomiota, että kunnossapidossa sattuneita työtapaturmia on jatkuvasti vähemmän.

Maaliskuisessa Työterveyslaitoksen selvityksessä todettiin, että teollisuuden kunnossapidossa sattuu vähemmän työtapaturmia kuin teollisuudessa keskimäärin. Tätä pidettiin keväällä hieman yllättävänäkin. Kuolleisuus tosin oli 5 prosenttia suurempi kuin kaikilla työssäkäyvillä miehillä keskimäärin.

Miksi tämä on niin yllättävää?

Eihän tätä enää 2010-luvulla pitäisi hämmästellä. Rakennustyömailla kiinnitetään jatkuvasti enemmän huomiota turvallisuuteen. Oikeasti nyt kannattaisi huomata se, kuinka paljon yleisempää on jäädä työkyvyttömyyseläkkeelle tuki- ja liikuntaelinten sekä verenkiertoelinten vammojen vuoksi.

Nämä ovat kaikki suomalaisten huonoista elämäntavoista johtuvia kansantauteja. Kun lenkkimakkaradieettiin lisää fyysisesti rankan työn, jossa esimerkiksi työskentelyasentoihin ei kiinnitetä huomiota, polvet tai sydän pettävät todennäköisemmin kuin sähköjohdon turvajärjestelyt.

Teollisuuden kunnossapito on vain yksi perinteisistä työmiesten aloista. Monessa toimistossa on jo ajat sitten ryhdytty puhumaan oikeasta naputteluasennosta ja ruokavaliosta. Nyt pitäisi haalarikansankin työympäristö saada pikkuhiljaa muutokseen kannustavaksi.

turvallisuus

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.