Etusivu > kauneus, uutta tietoa > Tatuointi voi olla vaarallinen

Tatuointi voi olla vaarallinen

tatuointi_pieniTatuointi on tapa korostaa omaa persoonallisuutta ja ideologisia ajatuksiaan. Moni tatuoinnin ottaja ei tule ajatelleeksi sitä, että mitä sitten kun teini-iän lempiyhtyeen logoa ei halukaan nähdä enää joka päivä olkapäässään tai entä jos tatuointivärit osoittautuvat esim. syöpää altistaviksi. Tatuoinnin poisto on kallista, hidasta ja tuskallista. Onnistunut tatuoinnin poisto vaatii useampia laserkertoja tai jopa ihonsiirtoja, eikä lopputulos välttämättä ole asiakkaalle mieluinen. Iho ei välttämättä tervehdy täydellisesti. Tatuoinnin poisto ei myöskään poista elimistöön tulleiden väriaineiden haittavaikutuksia.

Yle uutisoi, että ihotautien erikoislääkärit pitävät tatuointeja terveysongelmana, sillä tatuoinnin mukana verenkiertoon kulkevien väriaineiden vaikutuksista terveyteen ei ole vielä tietoa. Myös värien turvallisuusvalvonta on nykyään olematonta. Iholääkärien mukaan värien valvontaa ja tutkimusta on tehostettava. Niitä pitäisi heidän mukaansa säädellä tarkemmin kuin kosmetiikkaa, jota laitetaan vain iholle, tatuoinnin väriaineet sen sijaan kun kulkevat elimistöön.

Ihotautilääkärit kokevat myös hiusvärit ongelmallisiksi, sillä kemikaaleja tunkeutuu ihon läpi hiuksia värjättäessä. Hiusväreistä johtuvat yliherkkyysreaktiot lisääntyvät jatkuvasti. Juuri vähän aika sitten otettiinkin käyttöön direktiivi, joka pakotti kahden keskeisen hiuskestovärin vähentämään emäksisyyspitoisuuksia.

Mitä tästä kaikesta opitaan. Olkaa tarkkoja mitä aineita ihoonne ja päähänne tökkäätte. Ja jos tatuointia harkitsee, kannattaa olla tarkkana myös tekijän suhteen. Pari vuotta sitten puhuttiin paljon poistettavasta tatuoinnista, mutta epäselvää on, valloittiko poistettava tatuointi koskaan markkinoita.

Yhdysvaltalaisen Freedom-2-yhtiön tatuointimenetelmä hyödyntää kosmetiikassakin käytettyjä värejä, jotka elimistö itse osaa hävittää. Väri kapseloidaan 1-3 mikrometrin paksuisiin koteloihin, jotka ovat niin pieniä, että ne voidaan pistää ihoon ja kuva mikä niistä muodostuu näyttää aivan samanlaiselta kuin nykymenetelmillä tehdyillä tatuoinneilla. Tatuoinnin poistaminen tapahtuu yhdellä ainoalla laserkäynnillä. Laserilla rikotaan värikotelo, jolloin väri valuu soluihin ja hajoaa.

kauneus, uutta tietoa , ,

 1. Masa
  Joulukuu 24, 2009 11:23 | #1

  Niimpä niin mitä tahansa mitä ei ole tutkittu pidetään vaarallisena…

  Tatuointeja on tehty satoja vuosia ja empä muista yhtään uutista lukeneeni jossa tatuointi olisi aiheuttanut henkilön kuoleman… Kysyisin miten paljon luontaistuotteita tai kaupan ruokien lisäaineita tms jne on tutkittu.

  Ja totuushan on se että myös vesi on myrkyllistä liikaa nautittuna. Itse en siis juurikaan ole huolissani omasta tatuoinnistani. Yleensä ottaen tälläiset kansanpelottelu artikkelit tulisi bannata. Viittaan siis yleen, kansallisena mediana.

 2. George
  Syyskuu 28, 2011 15:23 | #2

  Yhdyn tatuoitsijaan joka blogissaan kommentoi tatuointien myrkyllisyys faktaa joka Helsarissa esitettiin.
  Itse olen myös tatuoitsija ja olen täysin samaa mieltä blogin pitäjän kanssa. Tutustukaa tarkasi kenelle ja mihin menette tatuointianne ottamaan myös tatuointi alalta löytyy paljon kokemattomia e-baystä koneensa ostaneita wanna-be puoskareita jotka ovat avanneet liikkeensä asiaa sen kummemmmin osaten.

  Blogi kirjoitus:

  voi vittu tänään oli taas vammanen juttu hesarissa. eipä olekkaan ollut näitä pitkään aikaan mutta vielä ne jaksaa. oli oikein erikoislääkäreitä kommentoimassa ja esittämässä asiantuntemattomuuttaan.

  siinä oli kyllä varmasti paljonki totta ja tutkittua faktaa, mutta yleistykset olivat taas aikamoisia. jos jotkut värivalmistajat eivät välitä mistä ne niitä litkujansa kyhää niin näin ei ole kaikkien valmistajien kohdalla.

  en voi puhua muiden tatuoijien puolesta mutta itse en käytä myrkyllisiä värejä ja mun käyttämistä väreistä ei löydy näitä metalleja ja myrkkyjä. tarkastin heti noi laboratoriotulokset ja eipä löytynyt saksalaisten eu-tutkimuksissa yhtään niistä koboltista ja muista roinista mitä lääkärien mukaan tietyissä väreissä on. löytyy tutkimustulokset kaikista minun käyttämien värien kaikista ainesosista, jos jotain kiinnostaa.

  artikkelissa sanottiin myös joidenkin harmaiden aiheuttavan keuhkosairauksia. tähän on pakko todeta että suurinosa tatuoijista ketkä tekevät mustaharmaakuvia ohentavat harmaansävynsä laittamalla vettä perus mustan sekaan. eli miten mustaan tulee steriilivedellä keuhkosairautta? näin maalaisjärjellä kuulostaa todella kummalliselta, ja jännä juttu jos ei kaikkiin ihmisiin sitten tule sitä vettä juodessaan.toinen harmaan tekotapa on laittaa valkoista mustan kanssa sekaisin. tässäkin valkoinen on se joka tekee siitä erilaista pelkkään mustaan verrattuna ja jos käyttää jonkun paskanvalmistajan värejä niin sillon on kyllä varmaankin mahdollista olla myrkyllistä harmaata, siis jos se valkoinen on sitä paskaa, tai sitten valmiiksi sekoitettu harmaa jossai on mustaa ja valkoista. veden ja mustan sekoitus on se tapa mitä käytetään 99.9%:ssa “mustaharmaa tyylissä”

  eli kaikki naiset eivät ole huoria, papit pedofiilejä ja tatuointivärit myrkyllisiä, vaikka jotkut näistä ovatkin. lääkärit tutustukoon faktoihin ennen kuin esiintyvät missään mediassa.

  suomessa on totuttu olemaan kyseenalaistamatta mitään mikä päätyy painoon ellei se ole jossai läävä iltapäivälehdissä. jos asialla on vielä oikein erikoislääkäri niin huhhuh.. ei voi todellakaan olla väärässä.

  vituttaa taas aika paljon

 1. Ei paluuviitteitä.