Etusivu > ruokavalio, uutta tietoa > Superfood eli ravinteikas luonnonruoka

Superfood eli ravinteikas luonnonruoka

Tammikuu 13, 2010

terveys2_pieniRavinteikkaat luonnonruuat ovat nousseet monilla keskustelupalstoilla esille ja superfood on noussut uutisasteelle myös valtamediassa. Mistä siis on kyse kun prosessoitua ruokaa vältetään ja puhutaan superruuan paremmuudesta?

Superfood eli superruoka on ruokaa, jonka ravintoarvo on keskivertoruoan ravintoarvoa korkeampi. Superruoka sisältää luonnon raaka-aineita, jotka ovat varastoineet itseensä mm. mineraaleja, vitamiineja ja antioksididantteja. Monissa kulttuureissa superruoan alle listattavia ruoka-aineita on pidetty tehokkaana ruokana jo useita satoja vuosia. Parkanolainen Olli Posti kertoi Ylelle oman tarinansa siitä, miten ravinteikkaaseen ruokaan siirtymisen jälkeen hänen astmansa parani ja ms-tauti muuttui oireettomaksi. Superruokaan Olli tutustui Thaimaassa, jossa hän soi ensimmäistä kertaa terveellistä ruokaa, jossa ei ollut lisäaineita, valkoista vehnää tai valkoista sokeria.

– Superruoka sisältää mahdollisimman paljon ravinteita. Suomalaiset marjat, valkosipuli, luomuhunaja ja luomuyrtit ovat superruokaa. Oikeassa ruoassa maku ja väri ovat vahvat ilman lisäaineita, Olli toteaa Ylelle.
Monissa kotimaisissa ruoka-aineissa on superruoka-potentiaalia: mustikka, mustaherukka, puolukka, ruusunmarja, aronia, lakka, karpalo, vadelma, tyrni, variksenmarja ja nokkonen. Kotimaisten luomuruokien lisäksi Olli Posti suosittelee maca-ravintokasvia, kaakaopapuja, goji-marjoja, hampunsiemeniä, spirulina-levää ja tuoretta inkivääriä.

Omaan ruokavalioon kannattaa lisätä ruoka-aineita, joissa on paljon ravinteita ja vitamiineja. Valkoinen sokeri korvataan luomuhunajalla ja ruokaostoksilla kiinnitetään huomiota laatuun.
Superruoaksi lasketut ruoka-aineet eivät ole lisäravinteita vaan tavallisia ruoka-aineita, joten niiden käyttöä ei tarvitse rajoittaa. Omaa elimistöä kuuntelemalla tietää kyllä, milloin ei enää tee mieli kyseistä ruokaa.

Paljon ohjeita superruuasta löytyy Olli Postin blogeista:
www.viidakkomies.com ja olliposti.weebly.com/tietoa-minusta.html

ruokavalio, uutta tietoa

  1. Huhtikuu 30, 2010 15:17 | #1

    Itse olen noita goji-marjoja syönyt aika paljon ja todennut, että goji-marja sopii hyvin minulle.

    Edullisin paikka mistä niitä saa on Voimaruoka.com.

    Hyvä teksti sulla!

  1. Ei paluuviitteitä.