Etusivu > sairauden ennaltaehkäisy > Sisäelinrasva on piilopaha

Sisäelinrasva on piilopaha

Moni ihminen huolehtii vyötärölle ja reisiin valunutta rasvaa ja lihomista. Tällaisen nahkan alla lymyävän rasvan lisäksi on myös sisäelinrasva. Sisäelinrasva on varastoitunut sisäelimien ympärille, kuten esimerkiksi maksan, munuaisten, haiman ja pernan ympärille. Sisäelinrasva liikkuu myös toisella nimellä: viskeraalinen rasva.

Sisäelinrasvasta saattaa tulla altistus metaboliselle oireyhtymälle. Metabolinen oireyhtymä on yhdistelmä useita riskitekijöitä, jotka liittyvät elintapasairauksiin. Elintapasairauksia ovat muun muassa aikuisiän diabetes sekä sydän- ja verisuonitaudit. Tutkimusten mukaan Suomessa joka kymmenes keski-ikäisistä naisista ja joka viides miehistä sairastaa metabolista oireyhtymää.

Aikaisemmin viskeraalisen rasvan määrää ei kotikonstein ole voitu arvioida. Nykypäivänä markkinoille on kuitenkin tullut eri valmistajien kehonkoostumusmittarivaihtoehtoja, joiden ominaisuuksiin kuuluu sisäelinrasvan mittaus.

Kehonkoostumusmittari mittaa monia eri asioita kehosta. Kehonkoostumusmittarit ilmoittavat sisäelinrasvan lisäksi painoindeksin, rasvaprosentin, luustolihasten prosenttimäärän sekä lepokulutustason.

sairauden ennaltaehkäisy

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.