Etusivu > kuulo, turvallisuus > Säilytä kuulosi – hanki kuulonsuojaimet

Säilytä kuulosi – hanki kuulonsuojaimet

Tammikuu 18, 2010

kuulonsuojaimetLiian moni jättää edelleen kuulonsa suojaamatta keikoilla ja muissa meluisissa tiloissa. Hyvät ihmiset, älkää tehkö sitä! Keikalla melutasot nousevat yllättäen helposti yli sallitun. Kuulovaurio voi syntyä huomaamatta. Korvat saattavat keikan jälkeen soida mutta tinnitus menee usein ohi seuraavan päivän aikana. Korvat saattavat tuntua myös aroilta jo keikan päättymisen jälkeen ja tämä viittaa selvästi siihen, että desibelitaso keikalla on ollut liian korkea. Parhaiten kuuloaan suojelee käyttämällä korvatulppia heti keikan alusta alkaen. Jos tulpat ottaa pois korvista kesken keikan, vähentää se kuulonsuojaimien tehoa. Kuulon suojaaminen on tärkeää, sillä menetettyä kuuloa ei saa enää takaisin. Kuulovauriosta johtuva jatkuva tinnitus on myös erittäin epämiellyttävää ja saa arjen aluksi tuntumaan hyvin tuskaiselta.

Melun aiheuttama kuulon heikkeneminen tapahtuu usein ajan myötä, mutta riittävän korkea melutaso voi vaurioittaa kuuloa myös kertaheitolla.

Kuulovaurion riski

Alla on listattuna aikarajat, jolloin kuulovaurion riski on todennäköinen kyseisessä desibelissä.

  • Kahdeksan tuntia 85 desibelissä
  • Neljä tuntia 88 desibelissä
  • Kaksi tuntia 91 desibelissä
  • Tunti 94 desibelissä
  • 15 minuuttia 100 desibelissä

Kuulonsuojainten päätyyppejä ovat tulppasuojaimet, kupusuojaimet ja niiden erilaiset yhdistelmät. Kuulonsuojaimet kannattaa hankkia alan ammattilaiselta ja näin niihin saa myös hyvät hoito- ja käyttöohjeet. Paras ostopaikka kuulonsuojaimille on apteekki ja sieltä saa myös kertakäyttöisiä korvatulppia. Kertakäyttöisillä korvatulppien nimi kertoo myös jotain tulppien käyttötavasta. Ne ovat nimenomaan kertakäyttöisiä eli samoja tulppia ei pitäisi käyttää toistamiseen.

kuulo, turvallisuus

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.