Etusivu > raskaus > Raskaustestiä ei kannata tehdä liian aikaisin

Raskaustestiä ei kannata tehdä liian aikaisin

Heinäkuu 5, 2011

Monen lasta yrittävän parin tekee mieli tehdä raskaustestejä vähän väliä. Niitä ei kuitenkaan saa tehdä vain huvin vuoksi. Raskaustesti kannattaa tehdä aikaisintaan kuukautisten jäätyä pois. Luotettavin tulos tulee noin viikko kuukautisten poisjäännin jälkeen.

Miksi raskaustestiä ei ole syytä tehdä aikaisemmin?

  1. Jatkuva testaaminen lisää stressiä. Jos haluaa jotakin kovasti, on vaikea olla ajattelematta muuta. Kannattaa kuitenkin tehdä kaikkensa, että elämä jatkuisi mahdollisimman normaalina, vaikka toivookin raskautta. Luonto hoitaa kyllä sen, minkä on hoitaakseen ilman ylenmääräistä laskemista ja tarkkailua.
  2. Testi ei ole luotettava liian aikaisin tehtynä. Suurin osa negatiivisista positiivisiksi muuttuneista raskaustesteistä johtuu liian aikaisesta testaamisesta. Veren raskaushormoni eli HCG voi näkyä veressä aikaisintaan noin 10 päivää hedelmöittymisen jälkeen, eli vain pari päivää ennen kuukautisia. Kaikilla ei tuolloinkaan vielä erity hormonia.
  3. Voi saada turhia pettymyksiä luullessaan, ettei taaskaan tullut raskaaksi, vaikka munasolu olisikin hedelmöittynyt. Tämä voi myös aiheuttaa sen, että elämäntavoillaan vahingoittaa sikiötä tietämättään esimerkiksi alkoholilla tai tupakalla.
  4. Välttyy suurelta surulta. On normaalia, että raskaus keskeytyy aivan alkuvaiheessa, eikä äiti edes huomaa sitä. Jos tekee testin aikaisin ja saa positiivisen tuloksen, joutuu käymään läpi turhaa mielipahaa, kun parin viikon kuluttua ei olekaan enää raskaana. Jos testiä ei tee liian aikaisin, raskautta tai sen varhaista keskeytymistä ei edes huomaa.

raskaus

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.