Etusivu > sairauden ennaltaehkäisy > Pyöräily on terveellinen ja kätevä harrastus

Pyöräily on terveellinen ja kätevä harrastus

Toukokuu 21, 2012

pyöräilyPyöräily on kaikin puolin loistava liikuntamuoto. Se lisää alaraajojen voimaa, vahvistaa sydäntä ja peruskuntoa eikä rasita niveliä lainkaan. Pyöräily sopii kaikille. Itseään ei tarvitse polkea henkihieveriin, vaan reipas kävelyvauhti pyörän selässä auttaa jo nostamaan kuntoa. Kun talven jäljiltä kömmitään takaisin satulan päälle, saattaa ensimmäisten pyörälenkkien aikana ja niiden jälkeen jalkojen lihakset ilmoitella olemassaolostaan. Tämä on normaalia, jos ei kyseisiä lihaksia ole tullut paljon muuten käytettyä. Jo muutaman pyöräilykerran jälkeen huomaa positiivisen eron lihaksissa.

Aina voi keksiä tekosyitä, miksi pyöräily ei itselleen sovi. Ei omista pyörää, ei ole varaa pyörään, pyöräillessä tulee hiki, se on liian vaarallista… Loppujen lopuksi kun asiaa miettii, huomaa, etteivät edelliset syyt ole muita kuin tekosyitä.

Pyöräily on paitsi hieno tapa kohottaa kuntoa, se on myös oiva keino päästä pisteestä a pisteeseen b, usein jopa autoa tai julkisia kulkuneuvoja nopeammin! Esimerkiksi taajamissa on pyöräilyn todettu olevan keskimäärin autoa nopeampi tapa liikkua alle 7 kilometrin pituisilla matkoilla. Bussia saatat joutua odottamaan vartin verran – samassa ajassa voisit olla pyöräillen jo perillä. Pyörän kanssa ei joudu etsimään parkkipaikkoja auton tapaan, ja pyörällä liikkuminen ei välttämättä vaadi sitä päällystettyä ”valtaväylää”, vaan ylimääräiset lenkit voi usein leikata pyörän selässä pois.

On vaikea keksiä parempaa tapaa pitää kunnostaan huolta, kuin töihin pyöräily. Siinä sitä paitsi säästyy hurjasti aikaa: kun töiden jälkeen tulee kotiin, ei välttämättä enää tarvitse lähteä erikseen ulos liikkumaan, se kun on hoidettu työmatkan puitteissa.

Pyörä ei syö bensaa, ei aiheuta päästöjä eikä melua. Hypätkää hyvät ihmiset tänä kesänä pyörän selkään ja katselkaa ympäristöänne ja luontoa uusin silmin.

lähde: polkupyoraily.net

sairauden ennaltaehkäisy

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.