Etusivu > arkielämä > Muuttajan tärkeimmät tarvikkeet

Muuttajan tärkeimmät tarvikkeet

Marraskuu 21, 2016

Muuttaminen käy työstä. Muuttopäivä on raskas niin keholle kuin mielellekin, se voi olla stressaavaa ja aikaa vievää. Muutto on raskasta myös ammattimuuttajille, joiden tehtävänä on siirtää asiakkaan tavarat asunnosta toiseen. Muuttoon kannattaa valmistautua huolellisesti ja varata tarpeeksi kantoapua sekä hyvät välineet.

Muuttolaatikot

Ensimmäinen ja tärkein asia on hankkia kunnolliset muuttolaatikot. Pahviset muuttolaatikot ovat suosittuja, koska ne ovat edullisia, mutta silti helppokäyttöisiä. Pahvisia muuttolaatikoita myydään monessa paikassa, Ikean pahvilaatikot lienevät kaikkein tunnetuimmat. Muoviset vuokrattavat laatikot ovat myös käteviä, mutta niiden vuokraamisesta veloitetaan vuokra-aikaan perustuva maksu. Tämä aiheuttaa paineita siihen, että laatikot täytyy pakata mahdollisimman myöhään ja puolestaan purkaa hyvin nopeasti. Muuten vuokrakustannukset nousevat korkeaksi. Jos ostaa pahvisia muuttolaatikoita, niin pakkaamisen voi aloittaa jo muutamaa kuukautta aiemmin ja purkamisessakaan ei tarvitse pitää kiirettä. Osan laatikoista voi myös tällöin jättää varastoitavaksi. Aina kun on kyseessä ulkomaanmuutto, niin käytetään luonnollisesti  pahvisia muuttolaatikoita, koska niitä ei tarvitse palauttaa.

Ammattimuuttajien vinkit muuttolaatikoiden valintaan ovat seuraavat: Optimaalisin muuttolaatikko on keskikokoinen tai jopa sitä pienempi, kunhan se on tukeva. Ei kannata hankkia liikaa jättikokoisia laatikoita, koska niihin tulee helposti lastattua liikaa tavaraa, jolloin laatikoista tulee niin painavia, että kantamiseen tarvitaan kaksi muuttomiestä. Tämä on muuttomiehille epäergonomista sekä hidastaa muuttoa. Kaikkein tärkeintä on pakata kaikki tavarat muuttolaatikoihin. Pussukat ja nyssykät on unohdettava, ne nimittäin ovat muuttomiesten painajaisia. Kannattaa valita muuttolaatikot, jotka ovat tarpeeksi paksua pahvia, jotta pohjat eivät vahingossakaan aukea kesken kantamisen. Pakkaamisessa kannattaa suosia pakkaamisen perussääntöä, painavat alas ja kevyet päälle. Vaatteilla esimerkiksi on helppo täyttää muuttolaatikoiden vajaat kohdat; vaatteet tulevat mukaan ja myös suojaavat tavaroita.

Muuttoauto

Yleensä on halvempaa vuokrata muuttoauto, kuin maksaa ammattimuutosta. Jos tavarat on pakattu huolellisesti ja muutto suunniteltu hyvin, on muuttaminen yksinkertaista. Tilava pakettiauto on kaikkein paras valinta. Peräkärryn käyttäminen on edullisempaa, mutta paljon hankalampaa ja aikaa vievämpää. Pakettiautossa muuttolaatikot säilyvät ehjinä ja puhtaina, eikä tarvitse pelätä, että jotain tippuu matkalla. Pakettiautossa tavarat kulkevat suojassa katseilta ja auton voi helposti lukita hetkeksi aikaa ja jättää vartioimatta. Jos muuttaa esimerkiksi keskustassa, niin kannattaa tarkistaa muuttoauton koko suhteessa pihakäytäviin. Pienemmällä autolla saattaa pystyä ajamaan aivan ulko-ovelle saakka, minne suurempi muuttoauto ei välttämättä mahdu, jos on kovin ahdasta.

Apuvälineet

Nokkakärryt on näppärä apuväline painavien kodinkoneiden siirtämisessä. Nokkakärryillä voi onnistua siirtämään pesukoneen vaikka ihan vain yhden miehen voimin. Nokkakärryillä kulkee myös kerrallaan useampi muuttolaatikko, mikä säästää muuttomiesten voimia ja aikaa.

arkielämä

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.