Etusivu > sairauden ennaltaehkäisy > Mitä tehdä, jos deodorantit allergisoivat?

Mitä tehdä, jos deodorantit allergisoivat?

Heinäkuu 12, 2011

Deodorantit ja antiperspirantit ovat vahvoja kemikaaleja. Moni meistä joutuu olemaan tarkkana deodoranttia valitessaan ja hellävaraiset tuotteet myyvät hyvin. Joillekin mikään ei tunnu sopivan. Mistä tässä on kyse ja mitä voi tehdä, jos deodorantit aiheuttavat kutinaa ja ihottumaa?

Ensimmäinen askel on kokeilla hajusteetonta ja alkoholitonta deodoranttia. Antiperspirantti on hieman hapanta, joten se kannattaa unohtaa herkän ihon kanssa. Jos iho alkaa ärtyä, lopeta tuotteen käyttö ja hoida ihoa tarvittaessa kortisonilla.

Jos kainalot kutisevat, varmista, että ärsytys johtuu juuri deodorantista. Älä käytä vaatteissa voimakkaita pesuaineita ja vältä tiukkoja, tekokuituisia vaatteita. Vaatteiden tulisi olla hengittäviä ja ihokarvoja kannattaa ajella mahdollisimman harvoin. Peseydy usein.

Allergikon vaihtoehdot

Jos saat ihottumaa muustakin kosmetiikasta, on todennäköistä, että olet allerginen jollekin kemikaalille. Tällöin lääkäri voi antaa lähetteen allergiatesteihin. Kun allergisoiva kemikaali on selvitetty, on löydettävä deodorantti, jossa kemikaalia ei ole.

Useimmille kemikaaliallergikoille sopii deodoranttikivi, vedellä kostutettava hien erityksen vähentäjä. Kivessä ei ole teollisia kemikaaleja, vain pelkkiä mineraaleja. Deodoranttikivi ei ole yhtä tehokas kuin kemikaaleilla kyllästetty antiperspirantti, mutta kutinaa ja ihottumaa ehdottomasti parempi.

Myös vauvoille tarkoitettua talkkia voi kokeilla. Se imee hikeä itseensä hyvin, mutta sitä pitää lisätä pitkin päivää. Pese talkki pois, ennen kuin laitat sitä lisää. Muista, että tärkeintä herkän ihon hoidossa on aina puhtaus.

sairauden ennaltaehkäisy

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.