Etusivu > kotihoito, mieli > Markkinoiden paras piikkimatto

Markkinoiden paras piikkimatto

Joulukuu 17, 2009

Piikkimatto on nyt jokaisen terveydestään huolehtivan joululahjalistan ensimmäisellä sijalla. Piikkimaton vaikutus perustuu muovisiin piikkeihin, jotka laukaisevat jännityksiä lihaksissa ja mahdollistavat syvemmän unen. Piikit saavat ilmeisesti lihasten ja elinten verenkierron ja hapenkuljetuksen lisääntymään. Verenpaine laskee ja aivoihin kulkeutuvat kipusignaalit vapauttavat hyvänolon hormoneja. Kehon endorfiinit ja oksitosiinit lisääntyvät vaikuttaen rentouttavasti. Piikkimattoa suositellaan käytettäväksi kerran viikossa noin puoli tuntia kerrallaan. Aluksi piikit tuntuvat ikäviltä selässä, mutta kipuun tottuu nopeasti.

10-15 minuutin kuluttua peptidihormonit alkavat virrata koko kehossa.
20-30 minuuttia kuluttua kehon stressitaso ja kivut ovat vähentyneet huomattavasti.
30-40 minuutin kuluttua kivun tunne helpottaa ja toimintakyky lisääntyy.

Piikkimattoa voi käyttää kaikki. Se sopii erityisesti ihmisille, joilta löytyy seuraavanlaisia ongelmia:

 • stressi
 • vaikeuksia nukkua
 • matala energiataso
 • lihasjännitys
 • lihasjäykkyys
 • jännityspäänsärky
 • ajoittaiset selkä- ja niskakivut

Hyvässä akupainantamatossa on yli 6 000 piikkiä. Helsingin Sanomien tekemän mattovertailun mukaan parhaimmaksi matoksi viidestä rankattiin Stadiumin noin 50 euroa maksava matto, jossa on hieman pyöristetyt piikit. Pakettiin kuuluu niskatyyny, joka testin mukaan oli varsin hyvä lisä. Piikkejä matosta löytyy reilu 6 300. Stockmannin fakiirimatto sai kritiikkiä siitä, että siitä puuttui pehmuste, joten matto vaatii aina alleen maton tai patjan.

Eniten piikkejä on Yantramattan matossa, jota saa tilattua Ruotsista. Siinä piikkejä on yli 8 000. Yantramattan valittiin ruotsalaisessa Kropp & Själ –lehdessä testivoittajaksi.

kotihoito, mieli

 1. admin
  Joulukuu 21, 2009 15:38 | #1

  Stockmanniin oli tullut lisää mattoja!! Kannattaa mennä hakemaan omansa pois jos vielä piikkimattoa halajaa.

 2. Jussi
  Joulukuu 24, 2009 11:17 | #2

  Nyt viikon piikkimattoa käytettyäni täytyy todeta, että matto on ollut pienoinen pettymys ennakko-odotuksiin nähden. Maton päällä maatessa selkää alkaa kyllä kuumottaa mutta varsinaista rentoutumisen tai väsymyksen tunnetta en ole huomannut. Myöskään kivuista matolla en ole päässyt eroon.

  Toisaalta ei piikkimatto myöskään mitään pahaa kropalle tee ja jos ei muuta niin kyllähän piikkimatolla lekotelu tuo joka päivään muutaman kymmenen minuutin pakollisen rauhoittumishetken eikä näin ole pahaksi.

  Itse aijon jatkaa käyttöä joka tapauksessa vielä muutaman viikon ajan. Palaan kommentein kun lopullisen mielipiteen olen piikkimatosta muodostanut.

 3. Tyttö
  Joulukuu 24, 2009 11:24 | #3

  Piikkimatto toimii. Nukuttaa todella hyvin kun iltaisin makaan matolla noin 15 minuuttia. Suosittelen kaikille!

 1. Ei paluuviitteitä.