Etusivu > Uncategorized > Luontaistuotteet

Luontaistuotteet

Kesäkuu 23, 2010

luontaistuoteLuontaistuotteilla tarkoitetaan luonnonmukaisesti tuotettuja tuotteita. Luontaistuotteiden tuotantoa valvotaan, varsinkin kehittyneissä maissa, erittäin tarkasti. Yleensä luontaistuotteet liitetään elintarvikkeiden tuotantoon, mutta todellisuudessa käsite on paljon laajempi. Se sisältää esimerkiksi erilaiset luonnonmukaisesti tuotetut kuitukasvit, tekstiilit, kauneudenhoitoaineet sekä lääkkeet.

Keskeisintä kuitenkin on, että tuotannossa suositaan uusiutuvia raaka-aineita ja kierrätystä sekä palautetaan maahan eloperäisiä aineita ja ravinteita. Kuluttajien tuotetietoisuuden lisääntyessä moni tuottaja on siirtynyt tuottamaan luontaistuotteita. Tämä on aiheuttanut sen, että luontaistuotteiden hinnat ovat tippuneet.

Nykypäivänä EU:n laatimat luontaistuotesäädökset ovat käytössä muun muassa Yhdysvalloissa, Japanissa, Argentiinassa, Australiassa sekä lisääntyvissä määrin kolmannen maailman maissa. Alan järjestöille kuuluu suuri osa luontaistuotteiden pelisääntöjen kehittämisessä.

Terveyshyödyistä puhuttaessa esimerkiksi luontaismaidossa on todettu olevan normaalimaitoa enemmän vitamiineja, antioksidantteja sekä omega-3 rasvahappoja. Muistakin luontaistuotteista on löydetty enemmän vitamiineja ja erilaisia hivenaineita kuin normaalituotannolla tuotetuista.

Uncategorized

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.