Etusivu > sairauden ennaltaehkäisy > Likaiset työvaatteet kannattaa pestä

Likaiset työvaatteet kannattaa pestä

Marraskuu 1, 2010

Hyvin moni ihminen kokee, että työvaatteet ovat tarkoitettu sotkettaviksi ja likaisiksi. Tästä syystä joillakin sotkuisilla aloilla työvaatteet saattavat lojua pesemättä useita viikkoja. Vaikka likaiset työvaatteet tuovatkin ammattimaisen kuvan, niin kannattaa työvaatteet pestä mahdollisuuksien mukaan päivittäin. Tämä johtuu siitä tosiseikasta, että likaiset työvaatteet kantavat näkyvän lian lisäksi myös paljon muita, näkymättömiä paheita. Tällaisia paheita ovat erilaiset bakteerit ja pöpöt, jotka muhivat likaisissa vaatteissa. Bakteerit taas päästessään elimistöön aiheuttavat erinäisiä sairauksia, joita kukaan ei halua osakseen.

Likaisten työvaatteiden lisäksi kannattaa huolehtia myös sellaisten apuvälineiden puhtaudesta, jotka ovat kosketuksissa ihoon. Hyvä esimerkki on kuulonsuojaimet. Varsinkin kuumissa olosuhteissa työskentelevien ihmisten kuulonsuojaimet hiostuvat yhä uudestaan ja uudestaan. Harva jaksaa puunata kuulonsuojaimiaan ja tästä syystä pöpöt muhivat niissä jopa kuukausitolkulla. Vaikkei uhkana olekaan korvan tippuminen, niin silti myös kuulonsuojaimet kannattaa puhdistaa aika-ajoin.

Niin hygieeniset työvaatteet kuin työvälineetkin edesauttavat terveellistä elämää ja pääsyä kohti terveyttä. Kun työvaatteet ovat puhtaat, pysyy työntekijä paremmin terveenä.

sairauden ennaltaehkäisy

  1. Marraskuu 1, 2010 20:55 | #1

    Pestä päivittäin? Aikamoista energian-, veden- ja ympäristöntuhlausta. Jotenkin tämä juttu kuulosti aika bakteerikammoiselta, sorry… Liialla hygienialla ja bakteerikammollahan ihmisen vastustuskyky nimenomaan heikkenee ja sitten seuraa ongelmia? Mitä sairauksia ihminen voi saada, jos pesee työvaatteensa harvakseltaan?

  1. Ei paluuviitteitä.