Etusivu > hoidot, mieli > Kylpylälomat – Veden parantava voima

Kylpylälomat – Veden parantava voima

Heinäkuu 20, 2011

Usko veden parantavasta voimasta kulkee kauaksi esihistoriallisille ajoille.  Vesi on ollut muinaisten kansojen symboli elämälle, terveydelle, puhtaudelle ja vauraudelle jo tuhansien vuosien. Veden parantavat sekä puhdistavat rituaalit ovat syntyneet jo intiaanien, persialaisten, babylonialaisten, egyptiläisten, kreikkalaisten ja roomalaisten keskuudessa.

Suomessa avantouinti on ollut suosittu rentoutumisrituaali jo pitkään. Avantouinti on vanha luonnonparannusmenetelmä joka vähentää stressiä ja kolotusta sekä auttaa myös hengenahdistuksiin. Suomen kylpylöissä pääsee myös kokemaan kylmän vesialtaan parantavaa vaikutusta, vaikka avannot ovat auki vain talvisin ja järven tai meren rannalla sijaitsevissa kylpylöissä.

Kristinuskossa vesi kuvastaa kasteessa syntisen puhtaaksi pesemistä synneistä armoa tulvivalla elämän vedellä. Keskiajalla raudanpuutetta hoidettiin juomalla rautapitoista lähdevettä. Moni ihminen uskoo vieläkin kylpemisen erityisesti lähteessä, kaivossa tai joessa johtavan fyysiseen ja henkiseen puhdistumiseen ja parantumiseen.

Jo kautta aikojen käsite kylpylä on yhdistetty sanaan vesi, vesihoito ja kylpylähoito. Sana Spa on peräisin latinasta “Solus per aqua”, joka tarkoittaa terveyttä vettä. Kylpylä on paikka, jossa nautitaan vedessä olemisesta virkistäytymisen tai terveyden takia.

Ensimmäiset kylpylät perustettiin kuumien lähteiden tai mineraalipitoisten vesien äärelle. Perinteisiä kylpyläkulttuuripaikkoja ovat olleet Japani ja muinainen Rooman valtakunta, jolloin rakennettiin käytännössä valtakunnan kaupungista kylpylä tai kylpylöitä.

Entisaikojen puhdistavat ja parantavat rituaalit ovat vaihtuneet nykypäivän kylpylähoitoihin. Nykypäivän kylpylät ovat paikkoja, joissa henkilö voi nauttia monenlaisia terveyden ja kauneuden hoitoja. Moderni elämäntapa on saanut ihmiset voimaan pahoin, stressaantuneiksi ja loppuun palaneiksi. Tasapainoisesta ja hyvästä ruokavaliosta sekä riittävästä liikunnasta ja levosta on tullut todella haastava kysymys sekä miehille että naisille.

Kylpylälomat ovat tapa paeta työpaikan paineita ja kotona odottavia loputtomia askareita. Vaihtoehtoina on erilaisia rentouttavia kylpyjä, hierontoja ja hoitoja, jotka parantavat mm. nivelten toimivuutta ja verenkiertoa, alentavat kolesterolitasoa sekä vähentävät kipuja ja särkyjä. Ne ovat rentouttavat, hoitavia ja terapeuttisia, ja ne johtavat edelleenkin fyysiseen ja henkiseen puhdistumiseen ja parantumiseen.

Kiireisen elämänrytmiin ja stressaavaan työhön kannattaa välillä tehdä rentouttavia lomia, jossa niin mieli kuin kehokin saa rentoutua ja lautautua arkea varten. Kylpylälomalle sijoitettu aika ja raha pitävät sinut terveempänä ja virkeämpänä jolloin jaksat paremmin töissä ja kotona.

hoidot, mieli

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.