Etusivu > hoidot > Kylpylälomat sopivat tuki- ja liikuntaelinsairaille

Kylpylälomat sopivat tuki- ja liikuntaelinsairaille

Kesäkuu 21, 2011

Kesä on monille eri sairauksista kärsiville rankkaa aikaa. Kotona ei saisi maata, mutta esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairaudet estävät esimerkiksi kävelypainotteiset kaupunkilomat. Päiviin pitäisi saada aikaan liikettä arjen pyörityksen laantuessa.

Kylpylälomat ovat ihanteellinen ratkaisu, jos haluaa vaihtelua mökillä köpöttelyyn. Monet kylpylät järjestävät lomapaketteja eri sairauksista kärsiville. Esimerkiksi juuri tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiville on hoitopaketteja, joihin kuuluu rentoutumista, lääkärin konsultaatiota ja lempeitä, ohjattuja hoitoja.

Monessa kylpylässä on asiantuntijoita, joilla on pitkä koulutus. Kylpylöissä järjestetään myös Kelan kuntoutuskursseja, joilla pyritään kuntouttamaan työperäisiä sairauksia ja työikäisten varhaiskuntoutusta. Ammattimaiset puitteet antavat hyvän avun omatoimiseenkin kylpylälomailuun.

Vesi on elementtinä pehmeä ja keventävä. Vedessä ylipäänsä liikkuminen ja venyttely tekevät hyvää monelle, mutta kylpylöiden erikoisuus ovat ihanat hoidot. Jos kylpyläloma on puhtaasti loma, eikä erityisesti kuntoutusjakso, kannattaa ottaa rennosti ja nauttia hyvää tekevistä hoidoista.

paikassa voi harrastaa lempeää liikuntaa pulikoinnin ja hoitojen välissä. Esimerkiksi joogatarjonta lisääntyy kylpylöissä jatkuvasti. Tuki- ja liikuntaelinongelmien lisäksi aktiiviset, mutta rennot kylpylälomat auttavat muun muassa verenkierron, hermoston ja aineenvaihdunnan ongelmiin. Monessa

hoidot

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.