Etusivu > kauneus > Hiustenpesu ilman shampoota

Hiustenpesu ilman shampoota

Joulukuu 11, 2009

hiukset leikkaus_pieniKun kaikki asiat muuttuvat ekologisimmiksi, niin myös hiustenhoito. Uusimpana hittinä ovat ekologiset hiustenhoitotuotteet, joissa kaikki synteettiset kemikaalit on jätetty pois. Hiukset pyritään saamaan mahdollisimman luonnolliseen tilaan.

Mustikka, merilevä, kaali ja savi tekevät hyvää hiuksille. Ne kaikki hoitavat ja puhdistavat hiuksia sekä päänahkaa.
– Mitä vähemmän hiuksiin ja päänahkaan laitetaan synteettisiä tuotteita, sitä paremmilta ja ilmavammilta hiukset tuntuvat. Pesen hiukset pari kertaa viikossa, koska ne eivät likaannu samalla tavalla nyt, kun pesen ne ekologisilla shampoilla. Mitä enemmän synteettisiä tuotteita päänahkaan laitetaan, sitä enemmän se menee tukkoon ja hiukset rasvoittuvat nopeammin, kertoo ekokampaajaksi opiskeleva Pia Huovinen Ylelle.

Ekologisten shampoiden joukosta löytyy myös kotimainen tuotesarja, jota valmistetaan Pietarsaaressa. Pia Huovisen mukaan kun hiukset ovat puhtaat, ovat ne hiukan karheat ja vasta harjaamalla ne saadaan sileämmiksi. Hoitoaineiden käytöstä luopumisen jälkeen monia oudoksuttaa se, että pesun jälkeen sormet eivät mene hiuksista läpi. Pia toteaakin, että hiukset ovat vähän pörröiset, mutta se johtuu siitä että hiuspohjaan ei jää synteettisiä aineita estämään kasvua. Hius pääsee kasvamaan luonnollisesti.

Siirtymäkausi synteettisistä hiustenhoitoaineista ekologisiin on vaikea, sillä kestää aikansa ennen kuin hiukset alkavat puhdistaa itseään. Siirtymäkausi veteen tai luonnonmukaisiin shampoisiin ja hoitokeinoihin voi kestää kahdesta kuuteen kuukautta. Siirtymäkautta voi lyhentää tekemällä hiuspohjaansa puhdistuskuurin savesta ja kaalista. Seos poistaa kemikaalit hiuksista. Merilevällä sen sijaan saadaan raskasmetallit pois hiuksista, kuten rauta.

kauneus

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.