Etusivu > hoidot > Hikoilusta eroon lääkärin avulla

Hikoilusta eroon lääkärin avulla

Heinäkuu 11, 2011

Hikoilu etenkin kesäkuumalla on normaalia. Kaikki meistä erittävät hikeä päivittäin vähintään puoli litraa. Monen hikirauhaset tuottavat nestettä kuitenkin moninkertaisen määrän.

Liikahikoilu on vaiva, johon perinteiset antiperspirantit ja usein peseytyminen eivät yksinkertaisesti auta. Liikahikoilusta kärsivää ärsyttävät neuvot tehokkaista deodoranteista ja hengittävistä vaatteista, sillä olo on vähän väliä todella tukala, vaikka mitä tekisi.

Lääkärin avulla voi päästä hikoilusta eroon. Hikoilun hillitsemiseen on kehitetty tehokkaita keinoja, joita kannattaa kokeilla. Liikahikoilu on vaiva, josta kenenkään ei tarvitse kärsiä.

Kaksi eniten käytettyä hoitomuotoa ovat iontoforeesihoito ja botuniiliruiskeet.

Iontoforeesihoitoa käytetään käsien ja jalkojen hikoilusta eroon pääsemiseen. Siinä iholle johdetaan veden kautta sähköä, joka häiritsee hikirauhasten toimintaa ja tukkii niitä. Näin hikoilu vähenee. Moni pääsee iontoforeesihoidon avulla eroon myös kylmistä käsistä, joka usein liittyy käsien liikahikoiluun.

Botuliiniruiskeet eli tunnetummin botox-ruiskeet sopivat kainaloiden hikoilun vähentämiseen. Botuliinia pistetään kainaloon sentin-parin välein. Botuliini ei auta vaivaan lopullisesti, vaan pistokierros on tehtävä vuosittain. Botuliinipistos ei ole erityisen kivulias, vaikka kuulostaa epämiellyttävältä.

Leikkaukset liikahikoilun kitkemiseksi ovat nykyään harvinaisia. Ennen liikahikoilun hoitamista kannattaa aina selvittää, mistä se johtuu. Monella kyse ei ole ainoastaan yliaktiivisista rauhasista, vaan taustalla on joku muu tauti. Tällöin taudin oireenmukaisella hoidolla pääsee myös hikoilusta eroon.

hoidot

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.