Etusivu > hoidot > Hampaiden valkaisu kotikonstein

Hampaiden valkaisu kotikonstein

Heinäkuu 12, 2011

Kaikki haluavat valkoiset hampaat. Suomessa valkaisua ja jenkkihymyä ei hankita kaikille jo lapsena, mutta aikuisena moni miettii valkaisuvaihtoehtoja.

Hampaiden valkaisu voidaan tehdä hammaslääkärin vastaanotolla tai sen voi tehdä itse kotona. Kotona hinta ei ole yhtä kova kuin hammaslääkärillä, mutta tuloskaan ei ole yhtä selvä. Moni tyytyy päivittäiseen valkaisevan hammastahnan käyttöön ja kestää kellertävät tai harmahtavat hampaat.

Jos hampaiden tummuus häiritsee jatkuvasti, kannattaa valkaisua harkita. Jos päätät tehdä valkaisun kotikonstein, käy kuitenkin aluksi suun terveydenhuollossa tarkastuttamassa suusi. Kotivalkaisusta raskauden tai imetyksen aikana ei ole tutkimustietoa, joten sitä ei kannata tehdä.

Hammaslääkäri tarkastaa hampaiden kunnon, korjaa lohjenneet paikat sekä poistaa hammaskiven ja värjäytymät. Näin kotivalkaisun tulos on mahdollisimman tasainen.

Kotivärjäys tehdään valkaisugeelin ja hammasmuottien avulla. Geeli laitetaan muotteihin ja aineen annetaan vaikuttaa. Valkaisun jälkeen on tyypillistä, että hampaita vihloo ja ikenet ovat kipeät.

Tuote valkaisee ainoastaan elävää hammasta, eli paikat eivät vaalene. Kotona kannattaa värjätä vain terveet, lievästi värjäytyneet hampaat. Lopullinen tulos näkyy vasta yli viikon päästä. Hampaat eivät jää niin vaaleiksi kuin aluksi näyttää.

hoidot

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.