Etusivu > suu > Hampaiden puhdistus – Hammastahnat

Hampaiden puhdistus – Hammastahnat

Hampaiden puhdistus kuuluu jokaisen ihmisen arkeen, tai ainakin tulisi kuulua. Hammastahnat on tarkoitettu niin sanotuksi puhdistusaineeksi suunhoidossa. Hammastahnat levitetään hampaisiin joko hammasharjalla tai sähköhammasharjalla. Yleensä hammastahnat sisältävät fluoria, ksylitolia ja mentolia. Fluorin tehtävä on torjua kariesta hampaissa. Karies, eli hammasmätä, syövyttää hampaaseen reiän ja aiheuttaa tulehduksen hampaassa.

Aikoinaan hammastahnat eivät sisältäneet juurikaan fluoria, ja tästä syystä ne olivat varsin tehottomia kariesta vastaan.

Nykypäivänä on suosittua ostaa valkaiseva hammastahna. Valkaiseva hammastahna poistaa hampaisiin jo muodostuneita tummentumia. Tummentuminen aiheutuu muun muassa ruokien, juomien ja tupakoimisen vaikutuksesta. Lisäksi tummentumaa aiheuttaa luonnollinen ikääntyminen.

Valkaiseva hammastahna on turvallinen keino kotikonstein pyrkiä saamaan valkoisemmat hampaat. Aina tulee kuitenkin muistaa, että prosessi on hidas ja hampaiden valkoisuusasteeseen vaikuttaa paljon henkilön luuston väri. Joillain on luonnostaan tummempi luuston rakenne ja tälle ei mikään valkaiseva hammastahna voi mitään.

Hammastahnat tulee aina kuitenkin pitää ensisijaisesti suun puhdistusaineena. Hampaat tulee harjata sekä aamuin että illoin.

suu

  1. Ei vielä kommentteja.
  1. Ei paluuviitteitä.