Etusivu > kotihoito > Deodorantti vai antiperspirantti

Deodorantti vai antiperspirantti

Deodorantti vai antiperspirantti? Siinä pulma. Ehkä tämä artikkeli auttaa ratkaisemaan ongelman. Deodorantit ovat kosmeettisia tuotteita, jotka levitetään tai suihkutetaan iholle ehkäisemään hien hajua. Antiperspirantit taas vähentävät itse hikoilua. Antiperspirantit toisin sanoen tukkivat hikirauhasten kanavat, jolloin hien eritys vähenee.

Deodoranttien päätehtävä taas on ehkäistä hajua aiheuttavien bakteerien kasvua sekä peittää mahdollista hien hajua deodorantissa olevan hajusteen avulla. Se, kumpi sopii parhaiten, deodorantti vai antiperspirantti, selviää kuitenkin parhaiten testaamalla tuotteita.

Tutkimusten mukaan hikoilun määrä on vakio, eli toisin sanoen hiki jonka antiperspirantit estävät, syntyy johonkin muuhun kehonosaan. Jos siis kainalot tukitaan antiperspiranteilla, niin sama määrä hikeä virtaa esimerkiksi päänahan tai selän hikirauhasten kautta. Kumpi sitten on parempi, deodorantti vai antiperspirantti? Deodorantti sopii paremmin niille, joilla hien eritys on vähäistä. Antiperspirantit taas sellaisille henkilöille, jotka erittävät enemmän hikeä.

kotihoito

  1. Elokuu 25, 2010 12:06 | #1

    Minulle ei kiitos kumpikaan, varsinkaan antiperspirantti luonnottomuudessaan. Nykyisin en juurikaan hikoile kuin liikunnassa, kun en ole käyttänyt muutamaan vuoteen dödöä (paitsi erikoistilanteissa). Käytän neitsytkookosöljyä dödönä ja hyvin toimii, täysin luonnontuote.

  1. Ei paluuviitteitä.